Tien jongeren aangehouden na autovernielingen

dinsdag 31 januari 2017

Franeker - De politie heeft de afgelopen weken tien jongeren uit Franeker aangehouden. Het tiental wordt verdacht van autovernielingen in hun woonplaats. De vernielingen werden gepleegd tussen zaterdag 7 en zondag 8 januari. De politie kwam de jongeren op het spoor dankzij getuigen.

Melding via Facebook

Gedupeerden meldden de politie op zondag 8 januari dat diverse auto’s waren beschadigd. Het waren auto’s die geparkeerd stonden in de professorenbuurt in Franeker. Na een oproep op de Facebookpagina van de politie in Noordwest-Fryslân deden negen personen aangifte. Dankzij de oproep op Facebook kreeg de politie ook informatie van een getuige. Dankzij deze alerte getuige wist de politie de identiteit van de jongeren te achterhalen. Deze getuige speelde een essentiële rol in het ophelderen van de vernielingen.

Alcohol

De jongeren, in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar, zijn aangehouden en hebben allemaal een verklaring afgelegd. Zo gaven ze aan dat ze alcohol hadden gedronken voorafgaand aan de vernielingen. Het tiental kon na verhoor het politiebureau verlaten. Het dossier dat is opgemaakt over de zogenaamde openlijke geweldpleging wordt naar het Openbaar Ministerie (OM) verzonden en indien nodig besproken met de jeugdofficier. Het OM bepaalt uiteindelijk wat er met de verdachten gebeurt.

Belang getuigen en aangifte

De rol van getuigen bij het ophelderen van strafbare feiten is zeer belangrijk. Bent u getuige van een misdrijf, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem een melding doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Naast getuigenverklaringen is ook het doen van aangifte nodig. In veel gevallen kan aangifte worden gedaan via internet. Kijk hiervoor op www.politie.nl/aangifte.

 

 

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zweins | 112 alarmeringen Zweins | Goedkoop Tanken in Zweins | Supermarkten in Zweins | Weerbericht Zweins